مشاوره ایزو

مشاوره ایزو و CE

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

وظایف مسئولین آموزش

وظایف مسئولین آموزش

همانطور که در مطالب قبلی عنوان شد مسئولیت های آموزشی را خط مشی های ارائه شده مشخص می کند ولی معمولا در سازمان های بزرگ مسئولیت برنامه های آموزشی رسمی به عهده مدیر آموزش است که این وظیفه با همکاری مدیران و سرپرستان اجرایی به انجام می رسد.

با پیاده سازی ایزو 9001 و اخذ ایزو معتبر در سازمان میتوانید بطور کامل وظایف مسئول اموزش را در سازمان خود پیاده کنید

اهم وظایف مسئول آموزش را به شرح زیر می توان خلاصه نمود:

1.اطلاع کامل از ماموریت ، اهداف و استراتؤی های سازمان و همچنین استراتژی های نظام مدیریت منابع انسانی

2.برآورد احتیاجات آموزش از طریق بررسی آمار ها و گزارشات واصله از واحد های اجرایی،نظر خواهی از سرپرستان و مدیران،انجام بازدید و بازرسی های لازم،ارزیابی کارکنان و تعیین کمبود ها و نارسایی های تخصصی ، فکری و ارزشی.

این مقاله در مورد وظایف مسئولین آموزش می باشد.

3.تنظیم برنامه های آموزشی

4.پیش بینی وسائل ،مربی،کلاس درس و سایر تسهیلات لازم جهت آموزش

5.نظارت در اجرای صحیح برنامه های آموزشی

6.تشویق کارکنان و حتی مدیران و سرپرستان به کسب دانش و افزایش مهارت های لازم.

7.کترل و ارزیابی عملکرد برنامه های آموزشی .

8.تنظیم گزارشات بعد از آموزش و ارائه این گزارشات به مدیریت موسسه .

معمولا نتیجه اجرای برنامه های آموزشی ، نواقص و کمبود ها و بلاخره اقداماتی که در جهت رفع نواقص اعمال یا پیشنهاد شده گنجاده میشود.

جهت مشاوره سیستم های مدیریتی از جمله مشاوره ایزو 13485 با مشاوران ایزو تماس حاصل فرمایید .

شماره های تماس:02177959675    02177942240

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آریان گستر

ساعات کاری کارمندان جهان

تغییرات ساعات کاری کارمندان جهان در قرنطینه

تغییرات ساعات کاری کارمندان جهان در قرنطینه را می توانید در متن زیر مطالعه بفرمایید:

پس از روی آوردن مردم به خانه‌نشینی و دورکاری به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جالب توجه است که در بسیاری از کشورها، افراد ساعات بیشتری را کار می‌کنند.

ویروس همه‌گیر کرونا

به نظر می‌رسد که روز کارمندان طولانی‌ تر شده، زیرا به دلیل شیوع ویروس همه‌گیر کرونا افراد بیشتری از راه دور کار می‌کنند. همچنین باید گفت گزارش ارائه شده بر اساس داده‌های گروه NordVPN، ارائه دهنده خدمات شبکه خصوصی مجازی است.

کارمندان ایالات متحده 

قابل ذکر است که کارمندان ایالات متحده در مقایسه با تاریخ پیش از ۱۱ مارس، ۳ ساعت بیشتر دورکاری کرده‌اند، در حالی که در کشورهایی مانند بریتانیا و فرانسه، افراد به رغم این مسئله، زودتر از حد معمول وظیفه خود را انجام می‌دهند.

وصیت نامه لویی پاستور

در هر حرفه و شغلی که هستید نه اجازه دهید که به بدبینی های بی حاصل آلوده شوید و نه بگذارید که بعضی لحظات تاسف بار که برای هر ملتی پیش می آید شما را به یاس و نا امیدی بکشاند.
در آرامش حاکم بر آزمایشگاه ها و کتابخانه هایتان زندگی کنید.

نخست از خود بپرسید: “من برای یادگیری خود چه کرده ام؟”
سپس همچنان که پیش تر می روید بپرسید: “من برای کشورم چه کرده ام؟”

و این پرسش را آنقدر ادامه دهید تا به این احساس شادی بخش و هیجان انگیز برسید که:
“شاید سهم کوچکی در پیشرفت و اعتلای بشریت داشته اید.”

لحظه مرگ

اما صرف نظر از هر پاداشی که زندگی به تلاش هایمان بدهد یا ندهد، آنگاه که لحظه مرگ فرا می رسد هر کدام از ما باید این حق را داشته باشیم که با صدای بلند بگوییم:«من آنچه در توان داشته ام انجام داده ام»
راستی ، ما چه کرده ایم ؟

جهت  مشاوره ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند.

لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.

02177942240-77959675

مشاوره EFQM با آریان گستر

در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

@Aryangostarco

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آریان گستر

مشاوره EFQM

مشاور EFQM مدل تعالی:

آنچه که امروزه در سراسر جهان باعث شده سازمانها با هر نوع و اندازه ای که هستند تمرکز بیشتری بر پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت و استفاده از ابزارهای کیفی موجود داشته باشند، فشارهای رقابتی زیاد و محدودیت منابع در دسترس است. سازمانها برای تداوم موفقیت خود مجبورند که با یکدیگر همکاری و هم افزایی مناسبی داشته باشند. مدل های تعالی سازمانی یا سرآمدی کسب و کار چارچوب منسجمی را برای ارزیابی و اندازه گیری کارایی سیستم ها و فرآیندهای سازمانی به وجود می آورند. با بکارگیری این مدل ها ضمن مشارکت همه جانبه گسترده کارکنان در ارائه کالا یا خدمات با کیفیت، رضایت کلیه ذینفعان به ویژه مشتریان حاصل خواهد شد.

مدل تعالی اروپا یا مدل جایزه کیفیت اروپا (EFQM) یکی از مدلهای سرآمدی یا تعالی سازمانی است که از طرف بنیاد کیفیت اروپا در سال 1991 با هدف ترویج بهبود عملکرد و الگویی جهت اندازه گیری و مقایسه عملکرد سازمانی در کلاس جهانی ارائه شد. لازم به ذکر است که مدل EFQM به عنوان مدل تعالی سازمانهای ایرانی نیز انتخاب شده است و سازمانها علاوه بر استفاده از مزایای عمومی این مدل می توانند در جایزه ملی کیفیت و جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی نیز شرکت کنند.

شرکت مشاوره آریان گستر ضمن تسهیل پیاده سازی مدل سرآمدی EFQM با بهره گیری از تجربه، دانش به روز و بکارگیری نتایج مقالات معتبر داخلی و خارجی، با توجه به ارزیابی موقعیت سازمانی شما آماده ارائه هرگونه خدمات در زمینه مشاوره EFQM می باشد.

چنانچه نیاز به اصلاعات جامع تری در این زمینه دارید با مشاورایزو تماس حاصل فرمایید.

021-77942240,02177944064

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آریان گستر

ایزو 220000

معرفی استاندارد 22000

ایزو 22000 نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی یک استاندارد جهانی است که در سال گذشته به تصویب اعضای سازمان جهانی استاندارد ( ISO) رسید . همه کسانی که در زنجیره تولید ماده ی غذایی دخالت دارند نظیر تولید کنندگان مواد اولیه ، تولید کنندگان خوراک دام و آبزیان ، پرورش دهندگان دام طیور و آبزیان و شرکت های حمل و نقل کالا ، انبارهای نگهداری محصول ، تولید کنندگان مواد افزودنی ، تولید کنندگان مواد بسته بندی ، تولید کنندگان مواد شیمیایی ، نظافت و گندزدایی سطوح کارخانه های مواد غذایی و نیز شرکت های خدمات رسانی تحت پوشش این استاندارد جهانی هستند.
ایزو 22000 نیازمندی های مدیریت ایمنی غذا را برای تضمین سلامت ماده ی غذایی در زنجیره ی تولید این مواد تا مصرف کننده ی نهایی مشخص کرده و دارای اجزای کلیدی زیر است:
1- ارتباطی متقابل بین افراد درگیر در چرخه ی تولید مواد غذایی
2- برنامه های پیش نیازی
3- اصول مدیریت ایمنی مواد غذایی
ارتباط بین افراد درگیر در زنجیره ی تولید مواد غذایی برای اطمینان از شناسایی مخاطره های ایمنی غذا و کنترل آن در هر مرحله از مراحل یاد شده لازم و حیاتی است. این ارتباط باید در سرتاسر چرخه ی تولید مواد غذایی بین افراد مورد نظر به وجود آید. ارتباط با عرضه کنندگان و مصرف کنندگان ضمن آگاه کردن آنان از مخاطره های تعیین شده و اقدام های کنترلی موجب یادآوری نقش آن ها در سلامت محصول نهایی می شود.این استاندارد شامل اصول هفت گانه مدیریت ایمنی مواد غذایی و مراحل اجرایی آن که در کدکس مواد غذایی توصیه شده است می باشد ( جدول 1) .برای کارآمد کردن استاندارد ایزو 22000 تحلیل مخاطره به عنوان عنصری کلیدی در نظر گرفته شده است. همانطوریکه گفته شد در چرخه ی تولید مواد غذایی کلیه ی مخاطره هایی که می تواند سلامت ماده ی غذایی را به خطر اندازد باید شناسایی و کنترل شوند. از این رو ایزو 22000 به این موضوع به طور کامل پرداخته است. این استاندارد جهانی علاوه بر جنبه های ایمنی غذا جنبه های خاص دیگر نظیر آگاهی مصرف کننده از محصول خریداری شده و موضوع اخلاق در تجارت و غیره نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مزایای ایزو 22000
وجود بیش از 30 طرح و برنامه ی کنترلی در جهان باعث گردیده است که علاوه بر شناسایی مخاطره های مختلف سطوح متفاوتی از سلامتی برای یک ماده غذایی تعیین و تولید کنندگان را با انواع مقررات و قوانین اجباری و تحمیل هزینه های زائد مواجه نماید.ایزو 22000 بر اساس اجماع جهانی شکل گرفته و نیازمندی های آن بشکلی هماهنگ با حضور کارشناسان مواد غذایی از بخشهای مختلف در قالب یک سند یکپارچه عرضه شده است .
مزایای این استاندارد را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
1) تطابق محصول با استانداردهای جهانی
2) تضمین کیفیت و ایمنی محصول
3) حفظ اعتبار تولید کننده و نماد محصول
4) هماهنگی در اجرای استاندارد در کشورهای مختلف و رقابت بهتر در بازارهای جهانی
5) کاهش بیماری ها ی ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده
6) بهره برداری بهتر از منابع
7) مستند کردن بهتر روش ها و فرآیند ها
8) افزایش سوددهی یا کاهش موارد مرجوعی
ویژگی های استاندارد ایزو 22000
بطورکلی استاندارد ایزو 22000 نیازمندی های یک نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی را در تمامی فرآیندهای مرتبط با غذا ( از مزرعه و یا صید تا سفره ) تشریح کرده و شامل ویژگی های زیر است :
• انطباق با اصول HACCP اشاره شده در کدکس
• هماهنگی در اجرای استانداردهای مدیریت ایمنی مواد غذایی در کلیه کشورها
• فرآهم کردن یک استاندارد قابل ممیزی یا امکان کسب گواهینامه های داخلی و خارجی
• هماهنگی با استاندارد ایزو 9001
• ایجاد درک منطقی از HACCP در ابعاد بین المللی
• امکان ممیزی ساده تر نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی و رفع سریع تر سوء برداشت ها از این نظام
• ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان محصولات
• حرکت به سمت تولید بدون نقص
• پیشگیری از مخاطرات شیمیایی، میکروبی و فیزیکی که ممکن است در فرآورده های غذایی موجب خسارت رساندن به مشتری و کاهش اعتبار سازمان شود.
دلایل و ضرورت های اجرای ایزو 22000
همانطوریکه گفته شد تا سال گذشته مدیریت ایمنی مواد غذایی نه به عنوان استاندارد بلکه به عنوان برنامه ی تضمین ایمنی مواد غذایی مورد حمایت سازمان های جهانی و کشورهای عمده ی وارد کننده ی مواد غذایی بود. در سال های گذشته اگرچه مدیریت ایمنی مواد غذایی در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما به اجرا در آمده است ولی اجرای آن در بسیاری از موارد سلیقه ای بود و ممیزی آن نیز بیشتر به درک ممیز از اصول مدیریت ایمنی مواد غذایی بستگی داشته است. این ناهماهنگی ها منجر به تدوین استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی با عنوان استاندارد ایزو 22000 شده است تا :
1- شرکت های فرآوری در کلیه کشورها و حتی در داخل کشورها با درک یکنواخت و مدیریتی کارآمد اصول مدیریت ایمنی مواد غذایی را اجرا کنند.
2- از اجرای سلیقه ای این استاندارد در واحدهای فرآوری جلوگیری شود.
3- ممیزی این نظام به راحتی انجام شود.
4- مخاطره های مهم و عیوب کیفی مواد غذایی به درستی تضمین شود.
5- موانع تجارت مواد غذایی در جهان رفع شود.
6- سلامت و ایمنی محصول به درستی تضمین شود.
7- نیازمندیهای مشتری و الزامات قانونی کشورها مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
8- واحدهای فرآوری توانایی خود را برای کنترل و مهار مخاطره ها و نیز کنترل کیفیت محصول تولیدی به اثبات رسانند.
ایزو 22000 کارکرد کیفیت را به سلامت غذایی ارتباط می دهد
از آنجا که فرایند تولید محصولات غذایی و توسعه زنجیره عرضه آن ها روز به روز در حال گسترش است، به نظر می رسد که استفاده از سیستم های سلامت غذایی نقش بسزایی در توسعه کیفیت در همه ابعاد داشته است. ایمنی غذا وابسته به بروز مخاطرات بیماری‌زایی غذایی در هنگام مصرف می‌باشد. کنترل کافی و مناسب در طول زنجیره غذایی امری ضروری بنظر می‌رسد چرا که در هرمرحله از زنجیره غذایی ممکن است مخاطرات ایمنی غذا رخ دهد. لذا رسیدن به ایمنی غذا بایستی با تلاش همه گیر طرفهای زنجیره غذا صورت پذیرد.
بکارگیری این استاندارد به سازمانهایی که در رده‌های مختلف زنجیره غذایی قرار دارند کمک می‌کند که بتوانند مخاطرات موجود در سیستم خود را شناسایی و کنترل نمایند.
این استاندارد مجموعه ترکیبی موثری را جهت حصول اطمینان از ایمنی غذا در طول زنجیره غذایی ایجاد می‌نماید که عناصر کلیدی آنها شامل ارتباط متقابل، سیستم مدیریت، برنامه‌های پیشنهادی و اصول HACCP می‌باشد.
دامنه کاربرد: کلیه سازمانها در محدوده زنجیره غذایی شامل تولیدکنندگان مواد اولیه در کارخانه‌های تولید مواد غذایی و خوراک دام، عوامل درگیر با حمل و نقل و انبارش، فروشگاه‌های خرده فروشی و تامین کنندگان خدمات مرتبط با غذا نظیرخدمات بسته‌بندی و … می‌توانند از این استاندارد بهره جویند.
این استاندارد یکی از تخصصی ترین استانداردهای مدیریت کیفیت در صنایع غذائی در جهان می باشد که در اول سپتامبر 2005 توسط کلیه ISO/TC34 تدوین و ابلاغ شد.این استاندارد قابلیت پیاده سازی در سراسر زنجیره تأمین مواد غذائی از تولید در مزرعه و یا مراکز نگهداری دام و طیور تا ماشین آلات صنایع غذائی، کارخانجات تولید مواد غذائی، صنایع بسته بندی، غذای دام و طیور شرکتهای پخش مواد غذائی، سوپر مارکتها و… را دارد.

کدکس
کدکس عبارت است از جمع آوری وتطبیق بین المللی استاندارد های مواد غذایی و ارایه آن به شکل واحد.
تعریف کدکس
کدکس در لغت بمعنای آیین نامه،مقررات،نشانه و آلیمانتاریوس به معنای مواد غذایی می باشد.
کدکس عبارت است از جمع آوری وتطبیق بین المللی استاندارد های مواد غذایی و ارایه آن به شکل واحد.
تاریخچه تشکیل کمیسون کدکس غذایی
در یازدهمین کنفرانس FAOدر ۱۹۶۱ و شانزدهمین اجلاس جهانی WHO در ۱۹۶۳تشکیلات جدیدی تحت عنوان کمیسیمون آیین نامه مواد غذایی“Codex Alimentarius Commission” به منظور اجرای استانداردهای مشترک  FAO/WHOدر زمینه مواد غذایی به وجود آمد در حال حاضر ۱۷۲ کشور عضو کدکس می باشند.
اهداف کمیسیون کدکس غذایی
حفظ منافع و بهداشت مصرف کنندگان
تسهیل روابط تجاری و هماهنگ شدن اقدامات انجام شده در زمینه مواد غذای
هماهنگ نمودن کلیه فعالیتهای استاندارد مواد غذایی در بخشهای دولتی و غیر دولتی
تعیین اولویت و ارائه راهنماییهای لارم در زمینه پیش نویسهای استاندارد با کمحک سازمانهای ذینفع
نهایی نمودن استانداردها و انتشار آنها به صورت مقررات و یا codexدر قالب استانداردهای منطقه ای یا بین المللی و تکمیل و اصلاح استانداردها پس از بررسی های مناسب و لازم
روش تدوین استانداردهای کدکس
۱ـ روش معمولی: دارای ۸ مرحله (step)است که کشور های عضو در مراحل ۳،۶ و ۸ نظرات خود را اعلام می نمایند.
۲ـ روش سریع: دارای ۵ مرحله است که کشورهای عضو نظرات خود را در مراحل ۳ و ۵ اعلام می نمایند.

چهارچوب استانداردهای کدکس مواد غذایی
۱ـ نام استاندارد ۲ـ دامنه کاربرد ۳ـ تعریف ۴ـ ترکیبات اصلی تشکیل دهنده و عوامل کیفیتی ۵ـ افزودنی ها ۶ـ ‎آلاینده ها ۷ـ ویژگیهای بهداشتی ۸ـ وزن و اندازه ۹ـ برچسب گذاری ۱۰ـ روش آزمون و نمونه گیری
ساختار تشکیلات کدکس بین المللی
کمیسیون کدکس مواد غذاییC.A.C شامل(دبیر خانه و کمیته اجرایی)و کمیته اجرایی شامل(کمیته های منطقه ای، کمیته های اجرایی بین دولتی، کمیته محصولات مواد غذایی،کمیته موضوعات عمومی.
کمیته موضوعات عمومی(۹ کمیته فنی)
۱ـ باقیمانده آفت کشها
۲ـ سیستم بازرسی و صدور گواهینامه برای مواد غذایی وارداتی و صادراتی
۳ـ باقیمانده داروهای دامی
۴ـ تغذیه و رژیمهای ویژه غذایی
۵ـ برچسب گذاری مواد غذایی
۶ـ روشهای آزمون و نمونه برداری
۷ـ اصول کلی
۸ـ افزودنیها و آلاینده های مواد غذایی
۹ـ بهداشت مواد غذایی
10-کمیته محصولات مواد غذایی
کمیته فنی:
1ـ میوه ها و سبزیهای فراوری شده
۲ـ میوه ها و سبزیجات تازه
۳ـ چربیها و روغنها
۴ـ فراورده های کاکائو و شکلات
۵ـ شکر
۶ـ شیر و فراورده های آن
۷ـ آبهای معدنی طبیعی
۸ـ ماهی و فراورده های شیلاتی
۹ـ بهداشت گوشت
۱۰ـ غلات ،حبوبات وبقولات
۱۱ـ پروتینهای گیاهی
کمیته های اجرایی بین دولتی (۳ کمیته فنی)
1ـ غذاهای حاصل از بیوتکنولوژی(ژاپن)
۲ـ خوراک دام(دانمارک)
۳ـ آبمیوه ها و سبزیها(برزیل)
کمیته های منطقه ای (۶ کمیته فنی)
۱ـ آسیا(کره)۲ـ آفریقا(مراکش) ۳ـ اروپا(جمهوری اسلواکی) ۴ـ خاور نزدیک(اردن) ۵ـ آمریکای لاتین(آرژانتین) ۶ـ آمریکای شمالی و اقیانوسیه(ساموآ)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آریان گستر

تعدیل نیزو

تعدیل نیرو چیست؟ آیا با اخراج کارکنان یکی است؟

 

 

مفهوم تعدیل نیرو

تعدیل نیرو درواقع قطع همکاری با برخی از کارکنان است و به معنی اخراج نیست اما مشکل بیکار شدن و دردسرهای بعدی آن، تأثیر بسیار بدی را بر جامعه و فرد خواهد گذاشت اما به‌طورکلی تعدیل نیرو برای مدیریت بهتر سازمان یا شرکت انجام می‌شود و کاملاً برنامه‌ریزی‌شده خواهد بود. تعدیل نیرو اغلب به دلیل اوضاع بد اقتصادی یک شرکت انجام خواهد شد اما دلایل دیگری چون تغییر ساختار شرکت نیز موجب تعدیل نیرو می‌شود.

به طور کلی

به‌طورکلی این وضعیت بیشتر در زمان وضعیت بد اقتصادی کشور و شرکت رخ می‌دهد درواقع زمانی که شرکت قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست،سعی می‌کند تا وظایف شرکت را به عهده‌ی کارمندان محدودی بگذارد.

اعتقاد مدیران

بسیاری از مدیران معتقدند که پس از تعدیل، هر چه درباره آن کمتر گفته شود، بهتر است بدین ترتیب همه این موضوع را فراموش کرده و به کار خود ادامه خواهند داد،اما چرا گذشته باقی می‌ماند؟ واقعیت آن است که تیم مدیریت چه بخواهد و چه نخواهد، کارمندان درباره آنچه رخ داده صحبت خواهند کرد و هر قدر مسئولان شرکت، با رفتار یا گفتار خود، تلاش بیشتری کنند تا این مباحث خاتمه یابد و به اصطلاح سرکوب شود، این موضوع بیشتر مورد بحث کارکنان قرار می‌گیرد.

سخن آخر

کارمندان باقیمانده بدون توجه به خواست مدیریت،نتیجه‌گیری خود درباره تعدیل همکارانشان را درفعالیت‌های خود تأثیر خواهند داد بهبود اوضاع پس از تعدیل درصورتی رخ خواهد داد که مدیران و کارمندان اجازه یابند تا درباره آنچه رخ داده، آزادانه بحث کنند.

 

جهت  مشاور ایزو در هر لحظه کارکنان فنی و کارشناس شرکت آریان گستر پاسخگوی شما می باشند،لذا همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.

02177942240-77959675

مشاوره ایزو 9001 تخصص ماست.

در مسیر موفقیت با ما همراه باشید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آریان گستر